Verzekeringen: wat zijn dat eigenlijk?

Verzekeringen: wat zijn dat eigenlijk?

De definitie van een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en een verzekeringsnemer. Met een verzekering poogt de verzekeringnemer de financiƫle gevolgen van een risico af te dekken die hij zelf niet kan of wil dragen. Bijvoorbeeld een WA verzekering. Dit is een verzekering voor in het verkeer. Als jij iemand aanrijdt en je hebt een WA verzekering, wordt de schade die je bij de ander aanricht vergoed door de verzekering. Een WA verzekering is overigens ook verplicht. Nog een voorbeeld van een verzekering is een inboedelverzekering. Als er bijvoorbeeld bij je thuis wordt ingebroken en er zijn spullen gestolen of beschadigd, wordt dit verzekerd door de inboedelverzekering. Je hebt verschillende soorten verzekeringsmaatschappijen. Bijvoorbeeld Achmea of Interpolis.

Waarom een verzekering?

Sommige verzekeringen zijn verplicht. Voor sommige verzekeringen kan je kiezen. Maar waarom moet je eigenlijk een verzekering nemen? Hier een aantal punten.

  1. Je hebt net een hele dure televisie gekocht. Hier heb je wel even voor moeten sparen. Een maand nadat je de televisie in huis hebt, wordt er ingebroken. Als je thuis komt staat de deur wagenwijd open en je televisie is weg. Kan jij deze televisie zo vervangen? Een verzekering is daarom heel handig, in dit geval een inboedelverzekering. Deze televisie wordt nu vergoed door de verzekering en je hoeft niet heel lang te sparen voor een nieuwe televisie.
  2. Je betaald de verzekering per maand, maar bent hiermee goedkoper uit dan als er iets gestolen wordt of schade wordt gemaakt en je deze moet vervangen.
  3. Als je een verzekering hebt, heb je meer zekerheid van schadevergoeding dan dat je geen verzekering hebt en het zelf moet betalen. Misschien kan je het wel helemaal niet betalen en het gevolg daarvan kan zijn dat je in de problemen komt.
  4. Je wilt zekerheid. Met een verzekering heb je dat. De kosten die jij hebt zijn een stuk lager, namelijk alleen maar maandelijks betalen.

Een verzekering geeft dus zekerheid en je spullen terug als deze gestolen zijn. De kosten zijn een heel stuk lager en dat is toch wel fijn als je niet al het geld van de wereld hebt.

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Factoren die de hoogte van je basiszorgverzekering bepalen

Elke inwoner van Nederland is verplicht om minimaal een basis zorgverzekering af te sluiten. De prijzen hiervan liggen vaak …

Verzekeringen: wat zijn dat eigenlijk?

De definitie van een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en een verzekeringsnemer. Met een …

3 Tips voor het gebruiken van EuroTrader

EuroTrader is een populaire tool voor beleggers die adviseert in het handelen in binaire opties. Veel mensen springen er …