Factoren die de hoogte van je basiszorgverzekering bepalen

Factoren die de hoogte van je basiszorgverzekering bepalen

Elke inwoner van Nederland is verplicht om minimaal een basis zorgverzekering af te sluiten. De prijzen hiervan liggen vaak wel dicht bij elkaar maar er zit wel degelijk een verschil in de zorgverzekeringen. Wij bespreken hier de factoren die invloed hebben op de (premie van de) basiszorgverzekeringen.

De aanbieder

Er zijn veel verschillende aanbieders waarbij je een zorgverzekering kunt afsluiten. Per verzekeraar verschilt het serviceniveau, de marge die zij erop verdienen en het kostenniveau. Deze factoren worden doorberekend in de maandelijkse premie, waardoor de pakketten dus kunnen verschillen.

De vrije zorgkeuze

De vrije zorgkeuze is een grote factor in de premie van de zorgverzekering. Bij sommige verzekeraars is het namelijk niet mogelijk om met een basiszorgverzekering zelf te bepalen waar je behandeld wordt, de kosten worden dan niet bij alle ziekenhuizen gedekt. Als je toch zelf wilt bepalen waar je behandeld wordt betaal je vaak een paar euro extra per maand voor je basiszorgverzekering.

Het eigen risico

Het eigen risico is een vast bedrag dat je minimaal zelf moet betalen bij eventuele kosten in de zorg, als je zorgkosten hoger komen te liggen dan het eigen risico zijn deze voor de rekening van de verzekeraar. Het eigen risico kun je ook verhogen met maximaal 500 euro, als je dit doet betaal je maandelijks een paar tientjes per maand minder premie. Maar het nadeel hiervan is wel dat als je eenmaal in het ziekenhuis komt te liggen, je in één keer een paar honderd euro kwijt bent aan het eigen risico.

Als je dus een basiszorgverzekering wilt gaan afsluiten moet je eerst goed oriënteren en kijken wat jij belangrijk vind aan je zorgverzekering. Je kunt online gemakkelijk je verzekering berekenen en kijken welke verzekeraars het beste bij jou passen. Deze verzekeraars kun je dan met elkaar vergelijken en je kunt ook gelijk je zorgverzekering afsluiten.

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Factoren die de hoogte van je basiszorgverzekering bepalen

Elke inwoner van Nederland is verplicht om minimaal een basis zorgverzekering af te sluiten. De prijzen hiervan liggen vaak …

Verzekeringen: wat zijn dat eigenlijk?

De definitie van een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en een verzekeringsnemer. Met een …

3 Tips voor het gebruiken van EuroTrader

EuroTrader is een populaire tool voor beleggers die adviseert in het handelen in binaire opties. Veel mensen springen er …